Welkom op mijn blog

Ik ben Sanne.. 32 jaar en woonachtig op de Utrechtse Heuvelrug in het dorpje Elst. Gedreven ondernemer in de beauty branche en .. ach, ik ga je niet vervelen met de persona Sanne ☺️ maar kom meteen op het punt waarvoor je hier bent: sportvasten en mijn ervaringen hiermee.

Via mijn sportschool ben ik in contact gekomen met Fittergy sportvasten. Onder de noemer 'fitter worden, optimale sportprestaties neerzetten en alles een keer proberen in je leven', ga ik deze uitdaging aan en zal ik de komende 10 dagen bloggen over mijn ervaringen zodat toekomstige 'sportvasters' en geïnteresseerden hier hopelijk iets aan hebben. 

Na de 10 dagen zal deze blog actief blijven, zodat ik regelmatig kan laten weten: "hoe gaat het nu"? Mocht je in de tussentijd vragen voor mij hebben, stuur me dan gerust een E-mail (sannelodder@icloud.com). 

Ik wens je veel leesplezier en succes mocht je jezelf ook gaan uitdagen! 

Lieve groet, Sanne 

 • Afbouwdag 1

  6/9/17

  De wekker gaat al vroeg. Vandaag is het zover, ik begin met sportvasten. En ja voorbereid zoals ik ben 🤔 Moet ik natuurlijk nog het een en ander regelen voor mijn werkdag begint. Wegen, buikomvang meten, Boodschappen halen, hondjes uitlaten, sporten (30 hele minuten), douchen en snel mijn ontbijt klaarmaken.. alhoewel snel? Wat mag ik eigenlijk eten vandaag? Ik pak mijn, door mijn coach zorgvuldig samengestelde schema erbij en zie daar; 250 ml sinaasappelsap staan. Mmm lekker, dat begint al goed. Schaaltje aardbeien en een handsinaasappel erbij. Goed begin van dag 1! Maar wacht, niet mijn voedingssupplementen vergeten natuurlijk en het magische poedertje 'metabolic switch' (Voor een ieder die graag meer informatie wil over de feiten en over de supplementen die worden geslikt tijdens de kuur, toets even 'fittergy sportvasten' in op Google 😁). Al met al is de opstart van de dag iets langer dan gewoonlijk. Gelukkig ben ik eerder opgestaan en ben ik eens niet te laat..

  Voor de lunch werp ik opnieuw een blik op mijn schema, gemengde salade en pistache noten... mmm het wordt steeds beter en beter. Ook weer de nodige supplementen en metabolic poeder erbij en ik ben weer verzadigd. Ik voel mij de hele dag prima (maar misschien ook niet zo gek gezien het dag 1 is 🙃). De 30 minuten cardio ging mij goed af en ook gaat het werken prima op deze brandstof. Als ik dan tijdens het avondeten ook nog eens wokgroente mag eten en weer die 50 gram pistache noten, kan mijn dag niet meer stuk.

  Terwijl ik dit schrijf, drink ik een thee en sluit ik mijn werkdag af. Prima begin, voel me goed. Straks nog even mijn bevindingen, waaronder weegmoment, buikomvang, urinemeting (ja echt 😂) doorgeven aan mijn coach en op naar dag 2!

  Ben benieuwd wat morgen brengt 💁

 • Afbouwdag 2

  7/9/17 slaperig kom ik mijn bed uit (het werd onverwachts een heel klein beetje laat gisteren). Het eerste wat ik
  's ochtends doe sinds ik gestart ben met sportvasten (al 1 keer eerder dus), is mijzelf wegen op de weegschaal. Ik zet mijn blote voeten op de koude weegschaal en leun iets naar voren om het gewicht te kunnen zien. Plots ben ik klaarwakker, grijp naar mijn bril op het nachtkastje.. 1,2 kilo lichter dan gisteren 😳 Klopt dit? Nog maar eens dan en ja hoor nog steeds 1,2 kilo lichter.. Nou dat was niet heel erg moeilijk 😅 Ondanks dat afvallen niet mijn beoogde doel is, blijf ik natuurlijk toch een vrouw hè.. dat is dan mooi weer 1,2 kilo minder vet aan mijn rijkelijk aanwezige derrière 🎉🎉 of zou het vocht zijn wat ik kwijt ben (aangezien ik gisteren nogal veel op het urinoir te vinden was)? Hoe dan ook, bij mijn buikomvang kan het in ieder geval niet gebeurd zijn, die blijft onveranderd blijkt uit de door mij zorgvuldig uitgevoerde meting. 
  Bij het ontbijt tref ik vandaag wederom mijn geliefde sapje 'vers geperst' en dit keer 2 groene appels erbij. Tjonge jonge wat een verwennerij! Ik ben sneller dan gisteren, maar moet daar wel een kanttekening bij maken: ik hoefde dit keer maar 150 ml sap te persen ipv 250 ml gisteren 🤓

  Ik stap in de auto om naar een dichtbijgelegen locatie te rijden waar ik vandaag een training mag verzorgen voor mijn werk. Het gaat me allemaal prima af en ik voel mij goed! Op de terugweg merk ik op dat ik mij eigenlijk best een beetje duf voel.. eyes wide open, concentreren op de weg.. gelukt ik ben thuis. Mmm wat zou er kunnen zijn (ik heb immers wel minder gegeten, maar het blijft toch gewoon eten)? Oh wacht, ik moet nog lunchen 😅 Ietswat verlaat (7 uur na het ontbijt), maak ik snel mijn lunch klaar en gretig werk ik e.a. naar binnen. Voelde een beetje als in de tijd van mijn 'baantjes naast school' tijdens de lunch. Proppen want er is geen tijd! Nu had ik tijd, maar proppen deed ik 😳 Ja, ik had 'stevige trek' hè.. de nodige supplementen erbij en binnen no-time was ik weer in orde. Net op tijd overigens want 'moeder-coach' kwam langs om mij haar hartslagmeter te brengen. Wel zo handig tijdens het sporten. Ze vroeg me hoe het ging, dus ietswat voetvegend over de grond heb ik haar toch maar even verteld van de 'late' lunch.. niet heel handig natuurlijk, doen we maar niet meer. Lief als ze is, heeft ze het mij snel vergeven (maar iets zegt me dat ze me in de gaten houdt 😜). Niet zo gek gezien ik er bij het doorgeven van mijn startgewicht 3 kilo naast zat (oeps). Ik schatte mijzelf iets zwaarder in aangezien ik nooit weeg (vandaar dat die weegschaal zo koud is). Belangrijke les dus voor toekomstige deelnemers!! Begeleiding tot nu toe een dikke 10! 

  Na het avondeten (500 ml water, 1 bouillonblokje, 150 g soepgroente en de nodige supplementen) staat er nog een rondje sporten op het menu. Carido, 30 minuten op de crosstrainer. Gaat mij heel prima af,  waarna ik geniet van een heerlijke douche. 

  Ik lig nu op de bank met, wat een verrassing, een kopje thee en zit te denken of ik zal gaan slapen of niet.. laat ik het zo maar doen! Ik heb begrepen dat dit onderdeel toch ook wel erg belangrijk is tijdens dit traject en ik denk dat ik bovengenoemde coach daar heel blij mee maak 😉. Morgen weer een dag. 

  Truste..

 • Patatdag!! ...of toch niet?

  8/9/17 Vandaag is het vrijdag!! Een van mijn lievelingsdagen (ik heb er in totaal 7), want dan eet ik patat 😍 Als er iets is waar ik gelukkig van wordt is het dat!! Zeker bij het beste cafetaria van Nederland (sluikreclame hetwapenvanelst.nl), waar zij mijn bestelling kunnen dromen; grote portie mayo met ui en daarbij patat geserveerd en niet te vergeten mijn oh zo geliefde kaassoufle 😋 Mmmm... mmmaar wacht, ik ben aan het sportvasten 😳 Zou het misschien zo zijn dat dag 3 toch een klein frietje bevat? Ik werp een blik op mijn menu voor deze dag, nadat ik mij weer gewogen heb (0,5 kilo eraf dit keer, dus dat is prima denk ik). Ontbijt: sap, lunch: sap, diner: sap.. oei das geen frietje hè! Plots besef ik me dat het vanaf hier wel eens wat zwaarder kon gaan worden. Met goede moed kleed ik mij aan, laat ik de hondjes uit en bereid mijn overheerlijke ontbijtje. Het nuttigen hiervan, wat in totaal wel 5 hele minuten kostte, probeer ik zo lang mogelijk uit te stellen. Ik heb vandaag een lange werkdag voor de boeg en wil er zeker van zijn dat er niet teveel tijd zit tussen de eetmomenten. Ik heb gisteren kunnen ervaren wat daarvan komt. Het werken 's ochtends gaat mij prima af. Ik voel me af en toe een beetje zweverig ofzo, maar niets wat ik niet kan handelen. Ook merk ik op dat ik een wat vreemde smaak in mijn mond heb 🤔 Mijn coach vertelde me al dat ik na een tijdje best eens naar aceton kon gaan ruiken. Misschien is het dan zo dat ik het eerst zelf ga proeven 😁. Maar even zonder gekkigheid (ja dat kan ik ), het smaakt niet vies, maar gewoon vreemd. Op tijd mijn lunch genuttigd en ik kan weer door met werken. Dit is trouwens het eerste moment (net voor de lunch) dat ik het idee heb een soort honger gevoel te ervaren en af en aan heb ik koude handen. 

  De avond valt, tijd voor het diner. Ik loop naar beneden, sluit mijn zaak om vervolgens via de achterkant 1 deur verder in bovengenoemd cafetaria uit te komen.. ja geloof het of niet, mijn vent heeft een cafetaria wat vastzit aan mijn woning 😂😂 Ik kan mijzelf niet bedwingen toch even naar binnen te lopen en die zalige geur van verse patat, frikandellen, kaassouffle's en... ja hou nu maar op! Snel maak ik een foto van een paar frietjes die over zijn (zonder er een te pakken, echt), dan heb ik toch iets. Thuis gekomen wacht mij een overheerlijk sapje (tomatensap dit keer) en de nodige supplementen. Nou zeg dat was me een potje lekker. Geeft me weer wat energie om die 30 minuten workout te voltooien (die me overigens weer prima afgaan). Tot nu toe gaat het nog goed dus. Afgezien van een paar dromerige momenten waarin ik fantaseer over alles wat ik lekker vind, heb ik geen klaag. Ik sluit de dag af met het doorgeven van de door mij uitgevoerde meting aan mijn coach en kan lekker gaan slapen.. (wel met mijn pizza pyjama, das een pyjama met een afbeelding van een pizzapunt erop 😂 en sokken want ik ben wat kouder dan usual 😅). 

  Morgen avond staat een uitje op de planning met mijn lieve zus, dus dat wordt even puzzelen m.b.t. Wanneer ik zal eten om het zo lang mogelijk vol te houden. Ik bedoel dus drinken 🙄 Zij is wel blij; "heb ik mooi een bob"! Little does she know dat ik misschien wel iets te wazig ben om te rijden hahahahaha (ach komt vast goed, we kunnen altijd nog fietsen...)

  Ben benieuwd wat morgen weer brengt. 
  💁

 • Water of bier?

  9/9/17 ik heb wat moeite met opstaan deze ochtend. Ik voel me erg slap en duizelig. Nog maar even blijven zitten dan. De weegschaal geeft aan dat ik weer een kilo kwijt ben. Op mijn menu zie ik staan; ontbijt 100 ml sap, lunch 100 ml sap, diner 100 ml sap.... moet ik hier nog iets over zeggen? 

  Ik vertrek richting de sportschool. Vandaag doe ik mijn 30 minuten workout onder begeleiding van mijn coach. Ik voel me goed als ik arriveer. Keurig word ik gewogen en ingepakt in een buikband op de loopband gezet. Het sporten gaat me goed af. Ik moet mezelf her en der afremmen om niet voorbij mijn hartslagzone te gaan, prima dus! 

  Na wat bemoedigende woorden van mijn coach vertrek ik weer richting huis, om na het douchen (en die oh zo voortreffelijke lunch) aan het werk te gaan. Het valt me wat zwaarder deze middag.. het lijkt net of ik constant onder invloed ben van iets. Ik lijk soms wel stoned 😅 Later in de middag knap ik op en dat is maar goed ook, want 's avonds staat appelpop op de planning.

  Het is een gezellige avond met heel veel lol en dansen. Ik voel me fit en drink af en aan watertjes (geen bier, echt niet). Toch is er iets wat me niet lekker zit. Ik weet niet of je ooit eens in Tiel bent geweest op dit evenement, maar ik kan je vertellen; eettentjes in overvloed 😳 we waren de shoarma nog niet voorbij, of er stond een friettent en toen een pizza en toen... ahhhhhh ik word gek. Nog 2 dagen dan weer opbouwen Sanne! Hou vol Hou vol Hou vol... 

  Thuisgekomen lig ik nu hongerig op de bank deze blog te schrijven. Valt het je al op dat er minder emoticons in dit stukje schrijven zitten? Ik ben moe (een tikkie chagrijnig), ik ga Expeditie Robinson kijken, daar hebben ze ook niet veel.

 • Distraction please!

  10/9/17 na 6 uurtjes slaap word ik wakker. Ik droomde zojuist dat ik stiekem een zak borrelnootjes naar binnen had gewerkt. Die lekkere, tijgernootjes 😋 En dat was nog niet alles, ook ging er een zak paprika chips doorheen van mijn favoriete merk Croky chips 😕 Ik werd wakker met de gedachte: "misschien kan ik sjoemelen met de meting". Dit geeft volgens mij wel aan waar ik momenteel met mijn gedachten ben.. 

  Na wat draaien en doen besloot ik toch maar op te staan. De weegschaal geeft aan dat er weer een halve kilo af is. Ik kon maar aan 1 ding denken: ontbijt!! Dat opstaan ging alleen niet helemaal zoals gewoonlijk, ik deed er in totaal 3 kwartier over om beneden te komen (in mijn pizza pyama, want voor omkleden had ik geen energie). Eenmaal beneden deed ik er weer 30 minuten over voor ik de puf had de sinaasappels te persen voor de 100 ml die ik mag drinken. Eenmaal geperst was het gele goedje ook zo weg 😁 Ik kon niet wachten tot ik rustig aan tafel zat. Ook de voedingssupplementen en Metabolic poeder gingen er op een wat vreemde manier in 🤔 (zou het zo gegaan zijn in de oertijd toen men de porties gulzig verorberden, veelal zonder kauwen?).  15 minuten later begon ik me wel beter te voelen! Nog een 1/2 thee en 1 slok koffie volgde, maar die vallen niet goed. Oei, misselijk. Dit is echt even een slecht moment. 

  Een glas water en naar buiten staren zorgt ervoor dat ik me herpak. Ik ga het maar eens proberen; omkleden, tanden poetsen (wat overigens heerlijk aanvoelt in mijn mond) en een stukje lopen met de doggies. De zon schijnt mooie stralen, doet mij goed! De frisse buitenlucht geeft mij energie. Ja ik ben klaar voor de dag.. 

  Om mijzelf bezig te houden (ik ben vandaag vrij), stort ik me op mijn eigen nagels en probeer de creatieveling in mij wakker te maken (zie foto voor sluikreclame). Het werkt! Ik denk even niet aan eten maar aan dat waar ik altijd graag mee bezig ben, mijn werk ☺️ Tussendoor is het tijd voor de lunch (en op tijd 'eten' zal ik). Ik denk dat ik de uitleg over de samenstelling van dit 'eet'moment achter wegen kan laten. Zit niemand, inclusief ik, op te wachten denk ik. Ik voel me de rest van de dag goed, redelijk fit zelfs. Als ik plots op de bank beland voor een iPad/muziek/chill momentje, word ik me toch opeens een potje chagrijnig  😳 Gelukkig is er niemand in de buurt. Vanaf dit punt denk ik weer alleen aan, jawel, lekkere dingen. En dan bedoel ik niet mister Depp 😉

  Gelukkig ben ik snel weer vrolijk en probeer ik mezelf tegen de avond aan te moedigen voor een rondje cardio, 30 minuten dit keer 😅 Ik zet een lekker muziekje op en go with the flow. Prima workout, gaat mij gemakkelijk af. 

  Vanavond ga ik maar eens lekker op de bank met een goede film. Zonder chips dat wel, maar met een lekkere groene thee 🤐. Morgen de laatste 'ik honger mezelf uit' dag en van die gedachte word ik heeeeeeeel blij!

  🥐🍳🥚🍕🍤🍟🧀🌭🍰🍩 here I come 🤤💁

  (Voor 'moedercoach' bedoel ik natuurlijk 🥗🍏🍐🍌🍓🥝🍆🥒🌽🥑 Typfoutje 🙃)

 • Sinterklaas kapoentje strooi wat in mijn koelkast

  11/9/17 de wekker gaat en ik sta op. Dat gaat al veel beter dan gisteren, maar ik ben wel erg slap. De weegschaal zakt weer een halve kilo en ik loop naar beneden. Ik heb het toch wel zwaar de ochtenden. Met alle kracht die nog in mij zit probeer ik de sap die ik vandaag mag drinken uit te persen.. pfff gelukt. Aangekomen bij de keukentafel nuttig ik mijn ontbijtje. Ik voel me weer heel slecht en staar wat om me heen wachtend op mijn lichaam die de voeding tot zich neemt. Rustig aan! Je voelt je zo weer beter Sanne! 

  En beter gaat het na een tijdje inderdaad. Ik voel me slap, maar wel vol energie in mijn hoofd. Daar hou ik van! Dan gebeuren er leuke dingen 😉 Ik ben klaar voor de dag. Oh en natuurlijk heb ik mijn boodschappen lijstje al klaar! Na mijn afspraken van vandaag ga ik eten, jawel ETEN inslaan in de supermarkt 🖖 (moet je dat laatste icoontje eens proberen na te doen. lukt niet iedereen, echt niet!). 

  De rest van de ochtend en middag verloopt prima! Ik voel me goed, fit zelfs. Aangekomen in de supermarkt stort ik me vol op mijn lijstje en word zo blij van wat ik allemaal mee mag nemen 😁 de warme broodjes loop ik zo voorbij en ook wanneer ik bij de chips aankom gebeurd er niets! Ik vermoed dat het misschien ook te maken heeft met de vreemde smaak in mijn mond die altijd maar aanwezig is. Ik kan me zelfs even niet voorstellen hoe chips smaakt (maarrre.. wanneer ik me daar een split second op concentreer komt het terug in al zijn glorie 🤦‍♀️). 

  Ik strijk neer op de bank, 'eet' wat, chill wat en besluit mijn rondje cardio te doen in het gezelschap van mijn ipod maat. lekker muziekie, prima workout, got this! 

  Jammer dat ik vandaag niet kan tennissen, maar weer op de bank met een lekkere film is ook prima nu 🎬. 

  Ik sluit 'm af voor vandaag en verheug me op morgen!! Stay tuned, dan gaan we zien wat 'weer mogen eten' met een mens doet 😊. 

  (P.s. had ik al verteld dat ik me vandaag toch opeens een zin kreeg mijn koelkast schoon te maken en de gekochte boodschappen hier geordend in te plaatsen? Je zou morgen maar niet meteen kunnen vinden wat je mag 🙃)

 • Still standing

  12/9/17 Opbouwdag 1! Vandaag gaat mijn lichaam weer langzaam wennen aan vast voedsel en ik heb er zin in 🤗 Ik ben vlot wakker wanneer de wekker gaat, vergeet bijna de weegschaal omdat ik maar 1 ding wil, ontbijten!! Een sinaasappel en een schaaltje druiven. Niet iets wat ik het liefst eet 's ochtends, maar heej, het is eten 👍 Ik maak me klaar voor de sportschool. Vandaag train ik onder begeleiding op de loopband (30 minuten 😬). Wederom gaat het me prima af. Coach houdt mij nauwlettend in de gaten en vraagt me steeds of het wat zwaarder kan.. Ja hoor, gooi er nog maar wat bij! Ik voel me prima, lekker en denk aan de lunch.. 😏

  We bespreken de vorderingen en volgens haar en mijzelf gaan we goed. Gisterenavond laat bij de meting is gebleken dat ik de switch heb gemaakt. Mijn lichaam staat nu dus in de vetverbranding ipv suikerverbranding. Goed nieuws! Daar was het om te doen.. De lunch is heerlijk (sla, tomaten, olijven, dressing en als toetje weer die overheerlijke pistache noten 😋), wat een verwennerij!! Een heerlijke werkdag volgt. Ik heb energie en ben lekker creatief. Ik merk op dat mijn maag wat zwaar aanvoelt. Dat gevoel wordt versterkt wanneer ik het avondeten op heb (broccoli en kipfilet). Ik kan duidelijk merken dat mijn maag hier even aan moet wennen. Het is inmiddels 3,5 uur geleden dat ik heb gegeten en mijn maag voelt nog steeds heel zwaar (goed vol dus 😍). Het viel me vandaag voor het eerst op dat mijn huid een stuk rustiger is (vooral ook omdat iemand me daarop aansprak 😊), toch wel fijn! 

  De afgelopen 4 dagen zonder vast voedsel en maar heel weinig sap, waren zwaar, maar zeker te doen. Vooral de ochtenden waren wat lastig, maar gelukkig deed het ontbijt meteen zijn werk. Ik ben blij dat ik weer mag opbouwen en kijk uit naar de laatste 3 dagen. 

  Wat mij verrast heeft, zijn de vele positieve en lieve berichtjes van bekenden en onbekenden in de afgelopen dagen. Het blijkt dat er dagelijks toch heel wat mensen meelezen en dat geeft mij kracht! Het doet goed om e.a. van je af te schrijven. Wetende dat ik 'gevolgd' word, motiveert me ook om door te gaan wanneer het even moeilijk is. Bedankt hiervoor dus aan al die mensen 🙏 

  Tomorrow another day.. 💃

 • Verborgen geheimen..

  13/9/17 Een korte blog vandaag.. Waarom? Ik ben moe, heel moe.

  Het is 22.45 uur en ik ben net thuis van mijn werk. Het was een lange dag waarin ik me vooral heel vermoeid heb gevoeld. Ik vermoed zelf dat dit komt doordat mijn lichaam weer voedsel aan het verwerken is. Dat kost natuurlijk energie 😅 Ook had ik vandaag erg gevoelige spieren. Gisteren was de workout misschien wat intenser dan hij in eerste instantie leek. Het is ook heel gemakkelijk te denken dat je alles weer kan zoals altijd, wanneer je je goed voelt (zie gisteren). 

  Genoten van het eten heb ik vandaag natuurlijk wel! Had ik al verteld dat ik dol ben op ei? Ik mocht er 1, gekookt 😍  
  De weegschaal geeft aan dat er 0,4 kilo in gewicht bij is. Alles lijkt so far so good! 

  Omdat ik vanochtend al vroeg weg moest, zou nu het moment zijn om te sporten (30 minuten cardio) 🤔
  Yeah right!! Dat gaat 'm niet worden. Ik maak er een 1-minuut-loopdetrapopengaslapen-workout van 💁

  Zegt niemand tegen m'n coach toch? 🤐

  Truste..

 • Want mijn hartslag gaat veel en veel te snel

  14/9/17 als ik naast je sta, zacht tegen je praat gaat m'n hartslag volledig... enzovoort, enzovoort. 
  Dag 9 is voorbij, morgen de laatste dag van het sportvastenavontuur. En mijn hartslag was on fire vandaag! Ik heb moeite binnen de hartslagzone te blijven trainen. Mijn lichaam wil meer! Het is maar goed dat ik een hartslagmeter heb die mij temt. De vermoeidheid is echter nog steeds daar. Vandaag heb ik bericht gehad van mijn coach (zoals elke dag eigenlijk.. pfff stalker). Ze vertelde mij dat het herstel wel even zal duren, maar dat ik me over 1,5 week topfit ga voelen 😃 Kijk, dat zijn goede berichten! Gelukkig had ik vandaag werk waarbij ik vooral veel moest praten en lichamelijk wat minder inspanningen. Nou zou je het misschien niet denken, maar praten daar ben ik nooit te moe voor! 
  De weegschaal geeft hetzelfde gewicht aan als gisteren.. Jullie willen zeker wel weten wat ik weeg? Geen probleem om te vertellen hoor, dat is namelijk ✈️ kilo. 

  Het eten is voortreffelijk! wel erg veel moet ik zeggen.. of kan ik misschien minder op omdat mijn lichaam nog moet wennen? Hoe dan ook, ik geniet er van. ik moet wel zeggen dat ik er naar uitkijk weer mijn eigen eten te mogen kiezen en dan kies ik als eerste voor mijn zelfgemaakte cappucino, waarbij de melk zo dik is, dat deze wel slagroom lijkt. Zo, die heb ik gemist zeg! 

  Ik kruip lekker in mijn bedje, wens jullie allen een goede nachtrust en kijk uit naar morgen; the final 

  💁

Hoe is het nu met?

25/9/17  Ruim een week na mijn laatste blog, hoe gaat het nu met me en hoe heb ik de afgelopen week ervaren?

Nou ik kan je vertellen; zwaar overgewicht, energieloos en depressief... 😊

Het gaat goed met me! Met een paar kilo lichter dan toen ik begon, een goed energielevel en zin in het leven, mag ik niet klagen.. Het sportvasten is me alles meegevallen. Zoals je hebt kunnen lezen, was het af en toe best zwaar (vooral de ochtenden), maar echt honger heb ik niet gehad. Het opbouwen was in het begin wat ongemakkelijk, je mag opeens weer eten. Maar ook daar went je lichaam heel snel weer aan. Ik ben meer bezig met wat ik eet, je wil immers niet terugvallen in de suikerverbranding en kiest meer bewust om iets wel of niet te eten. Een patatje heb ik inmiddels zeker al genuttigd 😁 Verder misschien nog een ijsje maar dat was het dan ook echt. Ik volg het nazorgtraject van mijn coach met gezonde voeding tips, regelmatig sporten en 1 keer in de week een 'keep the switch' dag. Op deze dag eet ik gelijk aan opbouwdag 1 (zie blog over de komst van sinterklaas) en sla ik de lunch over. Deze vervang ik door het metabolic poedertje en een intensieve training. Op deze manier hou ik mijn lichaam allert en is een terugval in de suikerverbranding in principe niet mogelijk. Feit is namelijk dat wanneer je lichaam eenmaal in iets getraind is, je dit heel gemakkelijk weer kunt oproepen (mits je daarnaast natuurlijk wel een beetje rekening houdt met je voeding). 

Op dit moment voel ik mij niet veel anders dan voor het sportvasten. Ik ben natuurlijk wel iets lichter en ik denk dat mijn mindset verandert is, bewuster.. Ik ben inmiddels nog niet bij mijn beoogde doel; sneller herstel van spieren na een training en meer uit mijn trainingen kunnen halen. Maar dat resultaat zou over ongeveer een week voelbaar moeten zijn.. spannend! 

P.s. Die foto, daar gingen er wel 30 aan vooraf voordat hij goed was 😅 Maar hij past wel bij deze blog vind je niet? Frisse buitenlucht, afwachtend naar beneden kijken, filter erover zodat je niet ziet dat mijn sjaal vloekt met mijn laarzen etc. Etc.... excuses ik praat weer onzin

To be continued..